Morotslåda

Prova denna! Försvinnande god, jag lovar!

5 morötter (gärna olika sorter)

1 stor lök

1/2 dl rapsolja

2 msk honung

1 msk torkad rosmarin

1 tsk salt

Sätt ugnen på 2250.
Skölj, skala och slanta morötterna samt skölj, skala och klyfta löken.
Häll rapsolja i botten av en ganska stor ugnsfast form och klicka i 2 msk honung.
bred ut morotsslantarna och lökklyftorna (det är bara bra om lökklyftorna delar lite på sig).
Strö på salt och smula över rosmarin. Kör i ugnen ca 45 minuter. Kolla efter 20-30 minuter och om det börjar bli bränt på ytan så täck med lite lös grillfolie ovanpå.

Jag serverade aioli och kryddiga blandfärsbiffar till, men den här rätten klarar sig bra på egen hand. OBS! morötterna är inte brända, det är mörklila morötter som är orange inuti.

morotslada

 

morotslada_farsbiff