Ostpannkaka

1,5 dl   vetemjöl
3 dl   mjölk
2 st   ägg
35 gram   smör
1 krm   salt
1 krm   vaniljsocker
2 dl   riven ost
1 tsk   rapsolja

Blanda mjöl, vaniljsocker och salt och vispa med 1 1/2 dl mjölk till en slät smet. Låt smeten stå och svälla i rumstemperatur 1/2 timme.
Häll i resten av mjölken och de två äggen och vispa kraftigt, strila ner smält smör. (Enklast är att smälta smöret 1 min. på full effekt i en liten skål i micron).
Nu kan du sätta på stekpannan – den ska vara på ganska god medelvärme. Häll 1 tsk rapsolja i pannan och strö ut ca 1 msk riven ost och häll sedan på drygt 1 dl smet. Grädda pannkakan gyllene.
Det här blir en mer matig pannkaka som blir ljuvligt frasig och god. Det går lika bra att ha sylt och grädde som att ha skinka eller bacon till. Smaklig spis!