Kycklinglåda Mangold

kycklingfile_mangold_iform

Marinad:
• 4 st bröstkycklingfiléer
• 2 dl yoghurt
• 2 st finstrimlade hackade röda chili
• 2 msk rapsolja
• 1 msk citronsaft
• 1 msk paprika
• 1 msk gurkmeja
• 1 msk curry
• 3 msk finhackad färsk ingefära
• 3 st pressade vitlöksklyftor
• 1 tsk salt
• 1 tsk spiskummin

Blanda allt i en plastpåse och låt stå 3 timmar tills filéerna börjat tina. Ta upp filéerna och skär i mindre bitar, ner i plastpåsen igen. Sätt en ren plastpåse utanpå, pressa ur luften och tillslut. Ställ plastpåsen i en bunke med kallt vatten och låt stå ytterligare ca 2-3 timmar. Eller låt allt ligga i plastpåse 1 dygn och ta upp och strimla tinat precis före användning.

Koka bandspagetti:
2 liter  vatten
7 st  knyten bandpasta (av den grövre sorten)
1 msk  havssalt
1 msk  rapsolja

Koka upp vattnet med salt och olja. Häll i pastan och låt koka på 3:an ca 10 minuter. Låt pastan rinna av.

i form:
1 msk rapsolja
1 st purjolök
1 ask röd mangold
2 dl grädde
7 st körsbärstomater
10 st svarta torkade urkärnade oliver
3 st soltorkade tomater (beroende på storlek)

Sätt ugnen på 200°. En ugnsfast form (jag hade en teflonform 22×29 cm).
Häll en skvätt olja i en ugnsfast form och häll i pastan. Skölj och skär purjon i slantar och strö över. Klipp upp kycklingfilepåsen och fördela blandningen över. strö på mangold och slå på grädden. Rör om alltsammans så det blandas och fördelas jämnt. Kärna ur oliverna och garnera en här och en där. Halvera körsbärstomaterna och gör likadant med dem. Strimla de soltorkade tomaterna och klicka ut strimlorna på samma sätt. Skjuts in i ugnen i 20-30 minuter.
Servera med rårivna morötter till (ett måste nästan!).
Smaklig spis!

kycklingfile_mangold2