Allaska Pollock gratäng

Svampstuvning
• 200 g svamp
• 1 charlottenlök
• 2 msk rapsolja
• 2 msk smör
• 1,5 msk vetemjöl
• 1/2 tsk salt
• 1/2 tsk vitpeppar
• 3 dl grädde

Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka svamp och charlottenlök och bryn lätt i olja och smör, salta, peppra och pudra med vetemjölet. Rör och häll under tiden ner grädden, rör och låt puttra en liten stund tills det tjocknar.

1 pkt fryst Alaska Pollock (eller annan fryst vit fiskfilé 400g)
• 1 dl. strimlad purjo
• 5 msk aioli
• 4 tsk smör
• 1 tsk salt.
• 1/2 tsk vitpeppar
• 2 msk citronsaft
• 2 dl vitt vin
• 1 dl riven ost
• 10 st urkärnade torkade svarta oliver

Tag fram en eldfast form och dela de frysta eller halvtinade fiskbitarna i mindre bitar (varje block i 4 bitar) och lägg i botte av formen. Salta, peppra, häll över citron och det vita vinet. Strimla purjo och strö på och fördela oliverna ovanpå. Häll svampstuvningen över och strö på osten. Grädda en halvtimme och servera med kokt potatis och grönsaker.

fisk_gratang_alaska_pollock