Coleslaw

coleslaw-kassler

Gör en majonnäs

1-3 äggulor

1-2 dl rapsolja

2 krm dijonsenap

1 tsk honung

1/2 -1/1/2 msk vinäger eller smaka av med saft från citron eller lime

1-2 krm salt

1-2 krm stark pepparsås, cayennepeppar, svartpeppar eller sambal oelek

Färska äggulor, en i taget! vispa eller rör kraftigt och droppa i olja, först väldigt försiktigt, sen lite mer i taget när det tjocknar, gör man större sats är elvispen bra.

majo12

Skölj och strimla eller riv vitkål och morot. Häll kokande vatten över vitkålen hastigt i ett durkslag eller krama vitkålsstrimlorna ordentligt med fingrarna.

Blanda riven morot, vitkålsstrimlet med majonnäsen i en stor skål.

Tillsätt eventuellt avrunnen krossad ananas, eller finhackat äpple, lite strimlad purjo kan man också ha i (och eller nötter men då är det inte coleslaw längre).

För att göra den lite lättare och mildare kan man blanda majonnäsen med lite yoghurt, gräddfil, creme fraiche eller filmjölk.

coleslaw