Dubbelpanerad fiskfilé

• 1 kg torskfilé (ca 6 skivor eller annan vit fiskfilé)
• 1 ägg och 2 äggvitor från äggen till aiolin
• 3 dl skorpmjöl i en djup tallrik
• 3 dl vetemjöl i en djup tallrik
• salt och citronpeppar
• 1 knippa broccoli
• rapsolja till fritering
• aioli

Tina torskfiléerna så att de är nästan genomtinade. Vispa ägget och äggvitorna i en djup tallrik. Häll 3 dl vetemjöl i en annan djup tallrik. Häll skorpmjöl i en tredje djup tallrik.

Doppa torskfiléerna först i äggsmeten, sen i vetemjöl, sen i äggsmeten igen och sist i skorpsmulorna.
Lägg de förberedda filéerna på en stor skärbräda och salta ordentligt på båda sidor. strö också på rikligt med citronpeppar på båda sidor.

Sätt en teflonpanna på högsta värme och häll i 1/2 dl rapsolja, sänk värmen till 4:an när oljan börjar puttra. Lägg i så många fiskfiléer som ryms i pannan och stek 4-5 minuter på ena sidan, vänd och stek lika länge på andra sidan. Kortare tid om det är små filéer och längre tid om det är stora tjocka filéer. Om filéerna är stora och inte riktigt tinade innan kan man behöva eftersteka på 1:an i 5-10 minuter. Lyft försiktigt i en tjock filé och kontrollera att köttet är vitt. De får absolut inte steka för länge för då blir fiskköttet torrt!

Skölj och koka hastig broccolin och gör aiolin medan fisken steker klart.

friterad_torskfile