Marinerad fläskkotlett

• 1 bit hel benfri fläskkotlett i tunna skivor
Marinad:
• 1 dl rapsolja
• 1 msk sötsur chilisås
• 1 tsk salt
• 1 tsk vitpeppar
• 2 msk soja
• 1 dl vatten
• 1 skvätt Habanero

• potatismos (pulvermos med en klick smör)
• 2 finhackade lökar, stekt till moset
• sallad och gurka till servering

Blanda till marinaden. Skär kotletten i så tunna skivor som möjligt. Låt kotletterna ligga i marinad minst tjugo minuter.

Hacka lök och stek hastigt eller så att den blir mjuk, men den ska inte ta färg. Skölj, skiva och hacka gurka och sallad. Gör pulvermos enligt förpackningen, men med något mindre vatten, tillsätt 2 msk smör och blanda i den stekta löken.

Stek kotlettskivorna hastigt i smör och olja i het panna på båda sidor, ha en extra kastrull eller panna vid sidan om på svag värme (1:an) och lägg över de färdiga skivorna där efter hand när de blir färdiga. Häll resten av marinaden i pannan och vispa ur med lite vatten, häll det över kotlettskivorna.

Lägg upp och servera. Jag hade även lite aioli till, som blev över från igår. Johan valde att ha äppelmos till istället.

marinerad-flaskkotlett