Ratatouille

ratatoille1a

• 1 röd, en gul och en grön paprika

• 1 gul lök

• 1-2 zucchini

• 3 vitlöksklyftor

• 1 burk ekologisk krossad tomat

• 1-2 dl rödvin eller 1-2 msk vinäger

• helst rejält med färsk basilika, oregano

• 1 pkt riven parmesanost

• 1 tärning grönsaksbuljong

• olivolja och smör till stekning.

• Skölj grönsakerna och skär i lagom bitar och låt vattnet dunsta bort på hög värme i en kastrull rör lite emellanåt och passa så att det inte bränns vid.
• Häll på lite olja och smör, pressa i vitlök och tillsätt finhackad lök, och låt puttra en stund så att grönsakerna får lite färg.
• Häll sedan på krossad tomat, eller grönsaksbuljongtärning, en skvätt vin eller vinäger samt kryddor, smaka av och tillsätt ev. en tsk socker och låt puttra på svag värme ca en halvtimme.
• Strö på parmesanosten. Låt småputtra på svag värme ytterligare 1/2 timme.

 

ratatoille2aa