Revbensspjäll

Revbensspjäll:
Sätt ugnen på 150° En ugnsfast form
• 1 dl vatten
• 4 hela vitlöksklyftor med skal
• 2 tsk havssalt
• 15 msk soja
• 1,5 msk finhackad röd chili
• 1,5 msk finhackad ingefära
• 1 lagerblad
• 3 msk smör
• 1 tsk kryddpeppar
• 1 tsk citronpeppar
• 2 tsk honung
Lägg revbenet med fettsidan upp i formen. Häll på alla kryddorna och låt steka ca 2,5 timme. Höj värmen till 175° sista halvtimmen och täck med ugnsfolie om det behövs. Låt den vila i 20 minuter medan du gör såsen.

Potatis:
6 stora potatisar
2 liter vatten
2 tsk havssalt
Potatis till stekning:
2 msk smör
1 msk olja
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk salt
1 krm socker

Skölj och dela potatisarna i mindre bitar. Förkoka potatisarna ca 15 minuter. Låt vattnet rinna av.
Dela dem ev. i lite mindre bitar när de svalnat. Stek i smör, olja, salt, socker och gurkmeja.
Gör en gräddsås av skyn och red av med lite vetemjöl utrört i vatten. Servera med en sallad av salladskål och finhackat äpple.

revbensspjall