Pulled Pork

Är egentligen det lättaste man kan göra.

Det enda man behöver är en ugn, kylskåp, en ganska stor ugnsfast form, en rejäl bit hel fläskkarré utan ben, favoritkryddor och salt, eventuellt lite honung eller socker, en provsticka och en stor plastpåse.

Tina fläskkarrén som helst ska vara minst 2,5 kg upp till 4-5 kg (jag brukar göra på 2,5 kg) och pricka den med provsticka runt om så att kryddorna kan tränga in ordentligt i köttet.

Gör en god kryddblandning av dina favoritkryddor, blanda med salt och ev. lite socker. Snåla inte på kryddorna, köttet ska vara ordentligt inknådat med kryddorna, sen in i plastpåse, så får det ligga och gotta sig i kylen över natten.

På morgonen sätter man ugnen på 125 grader. Lägg köttbiten i en ganska stor ugnsfast form och sätt in den i ugnen ganska långt ner precis innan du åker till jobbet. Låt stå 7-10 timmar. Det är alltså lagom färdigt tills du kommer hem från jobbet!

Ta ut köttet och dra isär med 2 gafflar. Man kan också höja ugnsvärmen till 225 grader och pensla med en glace och sätta in den i ugnen igen ytterligare 15 minuter, men det är absolut inte nödvändigt.

pulled_pork