Pizza

Du behöver:
1 pkt jäst
ca 1 liter vetemjöl
2,5 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk hjorthornssalt
ca 3 msk olivolja

färska champinjoner
rökt skivad skinka, bacon, kassler e.d.
passerad tomat
Crème Bonjour Cuisine (inte nödvändigt men vansinnigt gott)
Italiensk salladskrydda (eller valfria örtkryddor)
Knorr Örtkrydda
Pizzakrydda
Hushållsost (helst annan godare om man har, går också bra att blanda olika
rapsolja
Bakplåtspapper

Smula jästen i en stor bunke. Värm 2,5 dl vatten i micron (halv effekt 30-40 sekunder – eller tills det blir knappt fingervarmt). Häll vattnet på jästen och smula runt med fingrarna tills jästen har löst sig helt. Häll i 3 msk olivolja.
Ta en skål och blanda ca 3 dl vetemjöl med 1 tsk salt, 1 tsk socker samt 1 tsk hjorthornssalt (har man inte det så går det bra med bakpulver eller bikarbonat).

Sätt ugnen på högsta möjliga temperatur.

Häll mjölblandningen i jästvattnet och på med mera mjöl tills det blir en deg som släpper kanten. Gnid in händerna i olivolja och knåda ordentligt 15 minuter.

Låt degen jäsa 45 minuter upp till en timme. Om du har en Tupperware degskål så tar det 20 – 30 minuter.

Pensla och skiva de färska champinjonerna. Finhacka skinkan. Ta fram en plåt och lägg på två bakplåtspapper så att de täcker plåten helt.

När degen jäst klart, mjölar du arbetsbänken,  gnider in händerna i olivolja igen, tar upp degen och pressar ut den med händerna till en lagom stor platta, mjöla och ta gärna lite mer olivolja på händerna om det behövs. Vik plattan så blir det lättare att flytta över den på plåten.

Bred på passerad tomat (ca 1/2 förpackning brukar vara lagom). Strö på lite Knorr Örtkrydda och ganska mycket Italiensk Salladskrydda. In i ugnen, strax under mitten, för förgräddning 5 – 10 minuter så att tomatröran lägger sig lite.

Ta ut pizzan ur ugnen och bred på Crème Bonjour Cuisine (ca en tredjedel av burken blir lagom). Strö på den hackade skinkan. På med de skivade champinjonerna,  pizzakrydda och hyvla ost så att det täcker hela pizzan. Skvätt över lite olivolja här och där och in i ugnen igen. Nu får pizzan stå där ca 20 minuter eller tills den fått fin färg.

Den här är bakad på surdegsdeg.

pizza2rg. Smaklig måltid!