Stekpannebröd

Bröden tar totalt ca 5-8 minuter att grädda i stekpannan.

Det blir två bröd av denna sats.

  • 1 msk smör
  • 1 1/4 dl vetemjöl (ta 1 dl först)
  • 1 krm bakpulver
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 dl filmjölk eller mjölk
  • 3 liter vatten
  • 1/2 msk salt (till kokvattnet)
  • 1/2 msk rapsolja

Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en deg.

Dela degen i ca 2 bitar.

Platta degbitarna till rundlar, ca ¾ cm tjocka.

Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpanna (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 2-4 min per sida.

Anpassa värmen så att brödet inte bränns. Jag hade lock på.