Ibland råkar man ut för att få besk gurka men om man då gör pressgurka av den så märks det inte alls!
Pressgurka är gott till mycket.
Skiva färsk gurka tunt med osthyvel. Blanda med salt i en vid skål. Lägg ett fat och en tyngd över i ca en halvtimme, häll av spadet.
Gör en lag av ättiksprit, vatten, socker, vitpeppar och eventuellt hackad persilja (kan uteslutas). Rör tills sockret löst sig.
Lägg gurkan i en burk och häll lagen över. Låt stå någon timme före servering.
Skala och skär rättika och rödbetorna i stavar.
Blanda socker, vatten, salt och ättika i en gryta.
Låt koka upp till en simmig lag.
Varva råa rättiksstavar med råa rödbetsstrimlor och fyll på glasburkar pressa ner så att det inte blir så mycket lag.
Du måste testa detta. Det är så himla gott och perfekt på hamburgaren!
Det här går inte att göra i husbilen men det är praktiskt att ha färdigt i husbilen.
Hyvla eller skär rödkålen tunt. Lägg i en bunke.
Koka upp alla övriga ingredienser och låt sjuda i 5 minuter till en kryddig lag. Häll den varma lagen över kålen och rör runt. Låt dra minst 1 timme.
Häll i steriliserade glasburkar så har du en delikatess att njuta av många gånger.
Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
Koka upp ättikssprit, vatten, socker och salt i en kastrull.
Häll lagen över löken. Låt svalna och ställ i kylen minst 24 timmar.
<
Fryst purjolök är väldigt smidigt!
Dela upp i mindre förpackning och frys ner!
Korv, köttfärs, fläskfilé köper jag när det är extrapris eller "köp-nu-ät-snart" m.m. delar jag upp i mindre förpackningar och fryser ner.