Pulled pork med inläggningar

Inläggningar är särskilt gott till pulled pork


pressgurka

Ibland råkar man ut för att få besk gurka men om man då gör pressgurka av den så märks det inte alls!

pressgurka

Pressgurka är gott till mycket.

Pressgurka

  • 1 färsk gurk
  • 3 krm salt
  • 2 msk ättika (12%)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här:

Skiva färsk gurka tunt med osthyvel. Blanda med salt i en vid skål. Lägg ett fat och en tyngd över i ca en halvtimme, häll av spadet.

Gör en lag av ättiksprit, vatten, socker, vitpeppar och eventuellt hackad persilja (kan uteslutas). Rör tills sockret löst sig.

Lägg gurkan i en burk och häll lagen över. Låt stå någon timme före servering.

inläggning

Otroligt goda inläggningar


Inlagd rättika

  • 3 st rättikor
  • 1-2 st rödbetor
Inläggning
  • 2 dl ättikssprit 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt

Skala och skär rättika och rödbetorna i stavar.

Blanda socker, vatten, salt och ättika i en gryta.

Låt koka upp till en simmig lag.

Varva råa rättiksstavar med råa rödbetsstrimlor och fyll på glasburkar pressa ner så att det inte blir så mycket lag.

Du måste testa detta. Det är så himla gott och perfekt på hamburgaren!

Det här går inte att göra i husbilen men det är praktiskt att ha färdigt i husbilen.

 

Inlagd rödkål

  • 500 g rödkål
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Hyvla eller skär rödkålen tunt. Lägg i en bunke.

Koka upp alla övriga ingredienser och låt sjuda i 5 minuter till en kryddig lag. Häll den varma lagen över kålen och rör runt. Låt dra minst 1 timme.

Häll i steriliserade glasburkar så har du en delikatess att njuta av många gånger.

 

Inlagd rödlök

  • 3 rödlökar
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 msk salt

Skala och skär rödlöken i tunna skivor.

Koka upp ättikssprit, vatten, socker och salt i en kastrull.

Häll lagen över löken. Låt svalna och ställ i kylen minst 24 timmar.

inlagd rödlök

Att frysa ner spar både tid och pengar.


fryst purjolök

Fryst purjolök är väldigt smidigt!

fryst korv

Dela upp i mindre förpackning och frys ner!

Jag sköljer och skär en purjolök och delar upp på tre 1-liters plastpåsar och fryser ner. Sen är det bara att ta upp en påse vid behov.

Korv, köttfärs, fläskfilé köper jag när det är extrapris eller "köp-nu-ät-snart" m.m. delar jag upp i mindre förpackningar och fryser ner.