Sköter sig självt men tänk på att inte använda en form med nonstick-beläggning eftersom köttet ska dras isär med gafflar.
Pressgurka är gott till mycket.
Gnid in köttet med kryddor och bryn det hastigt runt om i het stekpanna eller gryta.
Lägg över det i en långpanna. Häll på lite vätska och ställ in i 100 graders ugn på nedersta falsen men inte i botten.
Gå till jobbet och ta ut den när du kommer hem
Gör Pulled Pork själv! Det är busenkelt och blir så gott! Hemma i lägenheten eller huset med en ordentlig spis förstås.
Frys drygt 3 kg eller mer fläskkarré.
Ta upp den ur frysen på morgonen.
Låt tina på köksbänken under dagen.
Krydda som du vill men det räcker med salt och peppar.
Sätt ugnen på 100 grader.
Lägg köttbiten i en långpanna och 2 dl vatten och ev lite soja, vinäger och lök i botten på kvällen.
Låt köttet stå i 100 graders ugn till nästa dag.
Nån gång mellan kl 6 och 9 tar du ut köttet och drar sönder det med 2 gafflar.
På svenska heter det ju dragen gris. Låt det svalna.
Fyll fryspåsar till lagom mängd. Platta till påsarna och blås inåt och blås ur luften.
Knyt ihop utan att släppa in luft. Gör dubbla fryspåsar så håller det sig längre.
Ibland köper vi en påse nachochips för att lyxa till det lite extra.
Pulled pork med paprika och tzatziki är jättegott. Både Pulled Pork och tzatziki kan man givetvis köpa färdig om man vill.
Tzatziki gör jag hemma i huset och tar med i en plastbunke i husbilen. Färdig tzatziki är perfekt att ha i husbilen.
Har man inte det så går det bra med grädde och soja som sås.
Man kan också göra en tomatsalsa genom att steka hackad lök och vitlök och tillsätta krossad tomat. Krydda med salt, chili, socker samt ev. örter.
Yoghurtsås fungerar naturligtvis också utmärkt till.
Köp 2 dl yoghurt i bunke. Pressa i lite vitlök, tillsätt ett krm salt, 1/2 krm svartpeppar, 1/2 krm socker (valfritt) och en tsk god olivolja, rör runt med en tesked och smaka av.