Tomatsoppa med musslor
Potatis, purjolök, buljongtärning, vatten och mjölk.
Linssoppa på röda linser går snabbt att göra.
Kajpsoppa men det kan ersättas med nässelsoppa, ramslökssoppa, spenatsoppa e.d..
Champinjonsoppa (ingen grönsak men vegetarisk i alla fall).
Fräs 2 finhackade vitlöksklyftor, 1/4 finhackad lök i 2 tsk curry, 1 tsk rapsolja och 1 tsk smör. Häll på 1/2 liter vatten, 1 tärnad morot, 1 kycklingbuljongtärning och låt puttra 3-4 minuter. Tillsätt 1 1/2 - 2 1/2 dl (beroende på hur tjock man vill ha den) röda linser och låt puttra ytterligare 3-4 minuter.
Rödbeta med getost eller fetaosalsamvinäger och salta jordnötter
Kesosallad fungerar både som ensamrätt och tillsammans med kött, fisk eller andra grönsaker.
Smaka av med salt och citronpeppar.
Vill man kan man ha i en liten burk majs också.
Maskrosblad bör vara de späda på våren om de ska ätas råa längre fram när de blir större blir de beska så så här på hösten steker jag dem och då blir de mycket krispiga och goda.
Maskros innehåller ämnen som skyddar synen. Matsmältningen blir bättre och maskrosen sägs också vara renande. Den är även milt laxerande.
Dessutom är det gratis bara ut och plocka!
Här nedan stekta maskrosblad med hamburgare, vitkåls- och morotssallad, kimchi, inlagd gurka, lök, kokt potatis och grädde att stompa potatisen i.