(4-5 portioner)
Vispa ett helt ägg med olja samt kryddorna, lökhack, baconbitar och blanda sedan i färsen med en gaffel. Gör sedan försiktigt tjocka biffar av det. Pressa inte ihop för då blir de torra!
Hetta upp en stekpanna på högsta värme, häll i lite rapsolja och en lite klick smör (oljan för att smör och biffar inte ska brännas och smöret för den fina ytan och smakens skull)
Stek 3 minuter på ena sidan vänd och sänk värmen från högsta till lägsta, lägg ev på lock och låt stå och småputtra så att de blir ordentligt genomstekta och i väntan på att resten av maten blir klar. Det är lite olika hur snabbt spisen går ner från högsta till lägsta värme så det kan hända att man måste ställa pannan lite på kant eller vid sidan av en kort stund, kolla efter 3 minuter.
(4-5 portioner)
Skala och finhacka löken. Stek köttfärs och lök, salta och peppra och tillsätt grädde, kryddor och ketchup till lagom smak.
Servera med pasta, ris eller potatis