Den enda värd namnet enligt mitt förmenande. Är inte säker på att jag kommer ihåg exakt men ungefär så här…
(5-8 portioner)
Kantskär formfranska och lägg ut 8 skivor till understa lagret tätt på en bricka, plåt beroende på hur stor du gör den, den går inte att flytta sen och om den ska förvaras i kylskåp några timmar eller över natten innan den garneras så måste du planera plats för den. Stick in tandpetare med lagom avstånd och täck med gladpack.
Gör en fyllning av hälften vispad grädde, hälften majonnäs, hackat ägg (spara ev lite av ägghacket till garnering), finhackad gräslök, 1-2 krm cayennepeppar, 2krm salt.
En fyllning av hälften creme fraiche hälften majonnäs samt mycket hackade räkor (halvtinade handskalade) två tredjedelar till fyllningen resten till garnityr samt 2-4 krm citronpeppar. Understa lagret räkfyllning, lager två äggfyllning.
Blanda några dl vardera av majonnäs och creme fraiche och bred runt hela tårtan (av det som blir över av grädde, creme friche och majonnäs, mindre majonnäs än till fyllningarna dock och bara ett tunt lager!)
Tryck fast strimlad isbergssallad runt kanten.
Garnera med ägghack, räkor, kallrökt lax och svart kaviar samt citronskivor och dillkvistar.
Borde den inte räcka till fler med så mycket ingredienser? kanske du tycker… men nej tyvärr. Den har alltid en strykande åtgång så snåla inte för då kan det bli gäster som blir utan!